دانشگاه علوم پزشکی قم

  • 1394/02/16 - 09:56
  • 95
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
مدیریت WLAN مبتنی بر ابر

مدیریت WLAN مبتنی بر ابر

همگام با در دسترس قرار گرفتن روزافزون نرم‌افزار برروی ابر، کوشش وندورهای WLAN(wireless local area network) برای بهره‌برداری از مزایای این گرایش و ارائه یک جایگزین برای کنترولرهای سنتی و on-premise به مشتریان منطقی به نظر می‌رسد

مدیریت WLAN مبتنی بر ابر

همگام با در دسترس قرار گرفتن روزافزون نرم‌افزار برروی ابر، کوشش وندورهای WLAN(wireless local area network) برای بهره‌برداری از مزایای این گرایش و ارائه یک جایگزین برای کنترولرهای سنتی و on-premise به مشتریان منطقی به نظر می‌رسد

 

در حالی که ممکن است کمپانی‌ها برای صرفه‌جویی در منابع به ساده‌گی هر قطعه‌ي تکنولوژیک را به شکل off-premise انتقال دهند، مزایای زیادی در استفاده از مدیریت WLAN وجود دارد که نباید نادیده گرفته شود. این راه‌حل‌ها نه تنها از هزینه‌های عظیم upfront جلوگیری به عمل می‌آورند بلکه می‌توانند کنترل بیش‌تری بر نقاط دسترسی به کمپانی‌ها ارائه کنند و آن‌ها را از محدودیت‌های مدیریت on-premise رهایی ببخشند.

مدیریت WLAN مبتنی بر ابر در مقابل مدیریت سنتی

تفاوت بین جایگزین‌های سنتی و مبتنی بر ابر ارتباط اندکی با کارآیی شبکه یا مجموعه‌ي امکانات دارد و بیش‌تر به جایی که کنترولر WLAN قرار گرفته ارتباط پیدا می‌کند. Mark Tauschek، تحلیل‌گر ارشد در Info-Tech Reseacrh Group(www.infotech.com) معتقد است برای کمپانی‌ها موضوع به ساده‌گی پرسیدن این سوال است که : آیا یک کنترولر on-premise دارید یا آن کنترولر در بیرون از premiseهای شما و روی ابر قرار دارد؟ مدیریت WLAN سنتی و مبتنی بر ابر عملکرهای مشابهی فراهم می‌کنند، با این استثنا که وقتی موضوع چگونگی تعامل آن‌ها با شبکه‌ي شما و آزادی که راه‌حل‌های مبتنی بر ابر فراهم می‌آورند مطرح می‌شود موضوع تفاوت پیدا می‌کند. jim Rapoza، تحلیل‌گر ارشد در Aberdeen Group(www.aberdeen.com) می‌گوید: "اینترفیس‌های هر دو گرایش بسیار مشابه هم هستند". در عین حال، انواع قابلیت‌های مدیریتی که شما به دست می‌آورید تقریبا شبیه هم هستند و امکان مانتیور کردن، مدیریت، ایمن‌سازی، و تامین ابزار بی‌سیم گوناگون شما را فراهم می‌آورند. تفاوت اصلی این است که مدیریت WLAN به ابزار،  شبکه‌های corporate، و سیستم‌های مدیریت شبکه خاص نیاز دارد در حالی که یک سیستم مبتنی بر ابر، از آن‌جایی که برروی ابر قرار گرفته می‌تواند ابزار را از هر جایی که قرار گرفته‌اند کنترل نماید.

مزایا

راه‌حل‌های مدیریت WLAN گذشته از این که آزادی کنترل نقاط دسترسی و اعمال سیاست‌ها تقریبا از هر نقطه را در اختیار مدیران IT قرار می‌دهند، در عین حال یک روش صرفه‌جویانه برای کمپانی‌هایی که به امکانات اختصاصی خود متکی هستند فراهم می‌آورد. Tauschek می‌گوید: " تفاوت واقعی بین مدل‌ها این است که شما یک سرمایه‌گذاری on-premise دارید که نقاط دسترسی که برروی premise شما قرار دارد را مدیریت می‌کند". شما برای استفاده از کنترولر WLAN پول پرداخت می‌کنید، تیم IT شما آن را نصب و مدیریت می‌کنند و کل این فرآیند به صورت on premise اجرا و اداره می‌شود. او معتقد است با استفاده از آلترناتیوهای مبتنی بر ابر، شما "یک حق آبونمان سالانه یا ماهانه برای هر نقطه‌ي دسترسی که می‌خواهید مدیریت کنید پرداخت می‌نمائید و بنابراین هزینه‌های شما تخت (flat) می‌شوند". البته Tauschek هشدار می‌دهد زمانی که یک سرویس مدیریت WLAN مبتنی بر ابر را انتخاب می‌کنید مراقب باشید زیرا "در دراز مدت"، TCO شما به احتمال زیاد بالاتر خواهد بود.
در دسترس بودن یکی دیگر از ویژگی‌هایی است که راه‌حل‌های مبتنی بر ابر را از روش‌های سنتی متمایز می‌کند. به عنوان مثال اگر کنترولر WLAN مرکزی و on-premise شما از کار بیفتد، شبکه‌ي شما دچار مشکل می‌‌شود و این اتفاق باعث عدم کارکرد مناسب نقاط دسترسی می‌شود اما اگر یک کنترولر WLAN مبتنی بر ابر از کار بیفتد، اشکالاتی ایجاد می‌شود که اما جدی نیستند. Tauschek در این زمینه می‌گوید: " اگر کنسول از کار بیفتد، نمی‌توانید تغییرات سیاست را برروی نقاط دسترسی خود اعمال کنید و هیچ تصوری از اتفاقی که در شبکه‌ي شما رخ می‌دهد نخواهید داشت، اما به علت این که نقاط دسترسی از هوشمندی برخوردار هستند، درست مثل قبل به کار خود ادامه می‌دهند".
علاوه بر این مزایا، Rapoza قابلیت‌های پیشرفته‌ي مانیتورینگ را نیز در این لیست جای می‌دهد. او معتقد است که مدیریت مبتنی بر ابر، قابلیت‌های بسیار جذاب و تاثیرگذاری ارائه می‌کند، تحلیل‌های زمان واقعی، تشخیص و عیب‌یابی را فراهم می‌آورد و انجام همه‌ي این کارها را از یک نقطه‌ي دید جغرافیایی متغیر فراهم می‌کند. او در ادامه می‌گوید: "اگر کمپانی شما دفاتر متعددی داشته باشد، شما می‌توانید وضعیت WLANهای تمام مکان‌های خود را در سطح کشور مشاهده کنید".

مسائل امنیتی
در حالی که راه‌حل‌های مدیریت WLAN مبتنی بر ابر مزایای زیادی در بر دارد، شما موکدا باید مراقب مسائل و مشکلات امنیتی بالقوه هم باشید. Rapoza‌ در این زمینه می‌گوید: " در حالی که خود شبکه‌های واقعی از ابر جدا هستند، از آن جائی که اینترفیس مدیریتی اساسا برروی اینترنت عمومی قرار گرفته شما باید اطمینان حاصل کنید که این اینترفیس از ارتباطات ایمن استفاده می‌کند و سیاست‌های قوی مرتبط با دسترسی در این امر دخالت دارد". از تطابق روش‌های امنیتی وندور با سیاست‌های کمپانی خود اطمینان حاصل کنید.

آیا این راه‌حل برای همه‌ي کمپانی‌ها مناسب است

راه‌حل‌های مدیریت WLAN مبتنی بر ابر الزاما برای همه‌ي کمپانی‌ها مناسب نیست. بسته به نوع به کارگیری شما، هزینه‌ي کلی در اختیار داشتن یک راه‌حل مبتنی بر ابر با یک آبونمان (سالانه یا ماهانه) در دراز مدت می‌تواند بسیار بیش‌تر از یک‌بار خرید on-premise باشد. سایز کمپانی شما نیز چیزی است که باید در نظر گرفته شود.
Tauschek معتقد است برای سازمان‌های بزرگ‌تری مثل خرده‌فروشان که شبکه‌های بزرگ‌تری با چندین نقطه‌ي دسترسی دارند، " یک راه‌حل مبتنی بر ابر احتمالا بهتر خواهد بود زیرا مدیریت همه‌ي آن مکان‌ها ساده‌تر خواهد بود". کمپانی‌های کوچک‌تر نیز می‌توانند از مزایای مدیریت مبتنی بر ابر بهره‌مند شوند زیرا آن‌ها می‌توانند هزینه‌ها را ""flatten کنند و "یک سرمایه‌گذاری بزرگ" انجام ندهند. Tauschek معتقد است اما سازمان‌های متمرکزی که دارای ساختمان‌ها و محوطه‌های بزرگی هستند احتمالا باید از مدیریت WLAN مبتنی بر ابر بهره بگیرند زیرا " تمامی ترافیک از طریق LAN عبور می‌کند، ظرفیت بیش‌تری وجود دارد و شما در یک مکان واحد، نقاط دسترسی بسیار زیادی را مدیریت می‌کنید". مثل هر خرید IT دیگر، هنگام تصمیم‌گیری بین یک راه‌حل مدیریت WLAN و یک سرویس مبتنی بر ابر، در نظر گرفتن نیازهای کمپانی بسیار مهم است. هر دوی این راه‌حل‌ها مزایای منحصر به فرد خودشان را دارند اما مدیریت WLAN مبتنی بر ابر ارزش امتحان کردن را دارد و تکنولوژی است که باید به تکامل خود ادامه دهد. Tauschek می‌گوید: " این راه‌حل برای همه مناسب یا ایده‌آل نیست اما در شرایط مناسب می‌تواند  به شدت تاثیرگذار و جالب باشد".

  • گروه خبری : اخبار IT
  • کد خبر : 19406
کلمات کلیدی