دانشگاه علوم پزشکی قم

  • 1394/01/31 - 11:24
  • 72
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
بررسی درایو جامد سیلیکون پاور Velox V80 240GB

بررسی درایو جامد سیلیکون پاور Velox V80 240GB

درایوهای SSD سیلیکون پاور رده‌های مختلفی دارند و دو رده Slim با حرف پیشوند S و رده Value با حرف پیشوند V رایج‌ترین گروه‌های این شرکت را تشکیل می‌دهند. این درایوها با توجه به قیمت مناسبی که دارند با استقبال خوبی روبرو شدند و از سوی دیگر عملکرد آنها نیز در سطح قابل قبولی است. در این مطلب یکی از درایوهای ۲۴۰ گیگابایتی سیلیکون پاور مدل V80 را بررسی می‌کنیم که عملکرد بهتری نسبت به مدل پیشین V60 دارد.

بررسی درایو جامد سیلیکون پاور Velox V80 240GB

درایوهای SSD سیلیکون پاور رده‌های مختلفی دارند و دو رده Slim با حرف پیشوند S و رده Value با حرف پیشوند V رایج‌ترین گروه‌های این شرکت را تشکیل می‌دهند. این درایوها با توجه به قیمت مناسبی که دارند با استقبال خوبی روبرو شدند و از سوی دیگر عملکرد آنها نیز در سطح قابل قبولی است. در این مطلب یکی از درایوهای ۲۴۰ گیگابایتی سیلیکون پاور مدل V80 را بررسی می‌کنیم که عملکرد بهتری نسبت به مدل پیشین V60 دارد.

sam_0370

درایوهای SSD با وجود قیمت بالایی که در مقایسه با هارد دیسک‌ها دارند گزینه‌های مطمینی برای استفاده در سیستم‌های حرفه‌ای و غیرحرفه‌ای هستند زیرا سرعت آنها نسبت به درایوهای رایج بسیار بالاتر است و یکی از مهمترین محدودیت‌ها در کارایی سیستم‌ را برطرف می‌کنند. درایوهای حالت جامد به رغم قیمت بالای خود، کارایی بسیار بهتری نسبت به هارددیسک‌ها در اختیار کاربران قرار می‌دهند. از این رو شرکت‌های تولیدکننده حافظه‌های ذخیره‌سازی و توسعه دهندگان کنترلرهای حافظه، انواع مختلفی از SSD‌ها را با کارکردهای گوناگون در بازه‌های قیمتی متفاوت روانه بازار کرده‌اند. به عبارت دیگر می‌توانید با توجه به کاربردی که در نظر دارید درایو SSD مورد نیاز خود را انتخاب کنید. افزون بر مقدار ظرفیت ذخیره‌سازی، تفاوت اصلی دیگر مدل‌های مختلف درایوهای حالت جامد، کنترلرها و حافظه‌های فلشی است که در مدار آنها استفاده می‌شود.

sam_0373

نکته قابل توجه در مورد این محصولات جدید ذخیره‌سازی اطلاعات، آینده روشن آنها است. درایوهای حالت جامد نزدیک به ۱۰ سال است که وارد دنیای فناوری شده‌اند. در ابتدا هزینه تولید آنها حدود ۳ دلار به ازای هر گیگابایت بود که این رقم باعث قیمت نجومی خرید درایوهای حالت جامد بود. با گذشت زمان در حال حاضر هزینه تولید SSD ها به مبلغی در حدود ۰/۶۷ دلار به ازای هر گیگابایت کاهش یافته و این در حالی است که هزینه تولید هارددیسک‌ها ۰/۰۶ دلار به ازای گیگابایت است. پیش‌بینی می‌شود تا ۶ سال آینده هزینه تولید SSD‌ها به حداقل مقدار خود (مبغلی در حدود ۰/۱۵ دلار به ازای هر گیگابایت) کاهش پیدا کند. اگرچه این مبلغ در مقابل هزینه هارددیسک‌ها باز هم زیاد است اما با توجه به کارایی بالای درایوهای حالت جامد، می‌توان از اختلاف هزینه آنها چشم‌پوشی کرد. در این مقاله سعی داریم به معرفی درایو حالت جامد V80 که در خانواده Velox محصولات شرکت Silicon Power قرار دارد، بپردازیم.

انواع درایوهای SSD

درایوهای حالت جامد یا همان SSD‌ها به صورت کلی به دو دسته Single Layer Cell و Multi Layer Cell تقسیم می‌شوند. در دسته اول یا همان SLC‌ها، در هر سلول حافظه تنها یک بیت (۰ یا ۱) قرار می‌گیرد. اما در درایوهای MLC، در هر سلول حافظه ۲ بیت (۰۰،۰۱،۱۰،۱۱) می‌تواند ذخیره شود. در درایوهای MLC که بیشتر مورد استفاده کامپیوترهای رومیزی، لپ‌تاپ‌ها، تبلت‌ها و… بوده اطلاعات بیشتری می‌توان ذخیره کرد و هزینه آنها نیز نسبت به SLC‌ها کمتر است. اما در عوض سرعت دسترسی به اطلاعات در SLC‌ها بسیار بیشتر بوده و به دلیل هزینه بالای ساخت، فقط در کارکردهای خاص و حساس مورد استفاده قرار می‌گیرد.

sam_0387

همان‌طور که می‌توان حدس زد درایو مورد بررسی ما در گروه MLC قرار می‌گیرد. این درایو حالت جامد دارای ابعاد ۹×۷۰×۱۰۰ میلی‌متر با وزنی معادل ۷۹ گرم طراحی شده است. یک لایه آلومینیومی به رنگ مشکی نیز بدنه V80 را پوشانده تا مقاوت آن نسبت به لرزش، ضربه و تنش‌های فیزیکی افزایش یابد. طبق گزارش‌های منتشر شده از سوی شرکت سازنده، درایوهای V80 در برابر لرزش تا سطح ۲۰G و در برابر ضربه تا حداکثر ۱۵۰۰G مقاوم هستند.

مدل V80 در ظرفیت‌های ۳۲، ۶۰، ۱۲۰، ۲۴۰، ۴۸۰ و ۹۶۰ گیگابایت تولید شده که مدل مورد بررسی ما دارای ظرفیت ۲۴۰ گیگابایتی است. این مدل از رابط SATA III  با سرعت ۶ گیگابیت بر ثانیه پشتیبانی می‌کند. البته توسط رابط SATA II نیز می‌توان از V80 استفاده کرد.

crystal

از ویژگی‌های قابل توجه درایو حالت جامد مورد بررسی ما، مجهز بودن به امکان Wear Leveling برای افزایش طول عمر محصول و فناوری ECC برای تضمین فرایند انتقال داده و مصرف پایین انرژی است. همچنین این مدل از فناوری‌های فرمان Trim و Garbage Collection نیز پشتیبانی می‌کند.

فناوری Wear Leveling در این درایو با مدیریت داده‌ها و توزیع مساوی آنها میان سلول‌های مختلف باعث می‌شود دوام تمام سلول‌های درایو حفظ شود و یک سلول به دلیل تراکم خواندن و نوشتن اطلاعات فرسوده نشود. با این روش تمام حافظه، چرخه یکسانی از خواندن و نوشتن اطلاعات را تجربه می‌کنند. این مدیریت معمولا از طریق کنترلر درایو SSD انجام می‌شود و یک بلوک از حافظه که دارای کیفیت بهتر و دوام بالاتری است برای این کار اختصاص می‌یابد.

28-february-2015_06-33

برای بررسی سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات، درایو سیلیکون پاور V80 را توسط اینترفیس SATA III به سیستم مرجع عصر شبکه وصل کردیم و به کمک نرم‌افزار AS SSD به ترتیب سرعت‌های خواندن و نوشتن اطلاعات ۵۰۱/۱۴ و ۴۴۶/۸۶ مگابایت بر ثانیه به ثبت رسید. همچنین نرم‌افزار Crystal Disk Mark 3 نیز سرعت‌های خواندن و نوشتن اطلاعات ۵۱۸/۸ و ۴۶۶/۴ مگابایت بر ثانیه را ثبت کرد. توجه داشته باشید که اگر درایو V80 را توسط اینترفیس SATA II به سیستم خود وصل کنید، قطعا سرعت‌های بسیار کمتری در حدود ۲۰۰ مگابایت بر ثانیه خواهید داشت.

درایو حالت جامد سیلیکون پاور Velox V80 240 GB با ضمانت‌نامه ۲ ساله شرکت داده پرداز رایانه متین و قیمتی در حدود ۵۵۰ هزار تومان قابل تهیه است.

  • گروه خبری : اخبار IT
  • کد خبر : 19132
کلمات کلیدی