شهردار تهران تاکید کرد:
تهران در زمره 10 شهر برتر جهان در حوزه IT تا چهار سال دیگر
اگر مهمترین دغدغه ما بحث مربوط به شهرسازی، خدمت به مردم، بالابردن سرعت و جمع آوری سلایق است، همه اینها در بستر فناوری اطلاعات اتفاق می افتد.
دکتر محمدباقر قالیباف با تاکید بر اهمیت فناوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان یکی از موضوعات جدی در شهر تهران اظهار داشت: اگر مهمترین دغدغه ما بحث مربوط به شهرسازی، خدمت به مردم، بالابردن سرعت و جمع آوری سلایق است، همه اینها در بستر فناوری اطلاعات اتفاق می افتد.
وی با اشاره به آغاز کار اتوماسیون اداری شهرداری تهران و تاکید بر اینکه شهرداری به عنوان یک سازمان اجتماعی مکلف است به مردم سرویس و خدمات ارائه کند و تعاملات نزدیکی با آنها داشته باشد، گفت: اتوماسیون اداری و انجام کارها بدون استفاده از کاغذ و با سرعت، حرکت بزرگ شهرداری تهران است.
قالیباف با بیان اینکه شهرداری باید ارتباطات خود را در سه ضلع یک مثلث برقرار کند، ادامه داد: این ارتباط باید در درون شهرداری و رابطه شهرداری با خودش اتفاق بیفتد. بخش دیگر این ارتباط رابطه بین شهرداری و مردم است. چون فلسفه وجودی ما حکم می کند به عنوان سازمانی اجتماعی و خدماتی با اقشار مختلف مردم ارتباط داشته باشیم و نیازهای آنان را در چارچوب وظایف پاسخ دهیم. باید بستری فراهم کنیم که رابطه بین مردم با مردم تسهیل شود.
به گزارش روابط عمومی شهرداری تهران، قالیباف خاطرنشان کرد: برای حرکت به سمت یک دولت شهر، باید ارتباط بین شهروندان با یکدیگر را تسهیل و بستر این ارتباط را به درستی فراهم کنیم. اگر درون مجموعه شهرداری نتوانیم سه اصل سرعت، دقت و صحت که در بستر فناوری اطلاعات و ارتباطات امکان پذیر است را انجام دهیم ، طبیعتا نمی توانیم خدمات لازم را به مردم ارائه دهیم.
شهردار تهران با بیان اینکه باید رسالت هایمان را در قبال مردم به درستی انجام دهیم که بخشی از آن با دبیرخانه الکترونیک انجام می شود، گفت: البته دبیرخانه الکترونیک آن بخشی نیست که کارهای اداری ما را به درستی انجام دهد. وقتی همه اینها در کنار یکدیگر قرار می گیرد، اتفاق بزرگی می افتد و مجموعه ای هوشمند، با نظارت و با کنترل ایجاد می شود.
قالیباف با اشاره به بحث شهرسازی و ابلاغ طرح های تفصیلی گفت: اگر از اول فروردین ماه سال 89 مصمم هستیم این لایحه را در شورا مورد تصویب قرار داده و اجرایی کنیم مهمترین کار ما این است که کار را مکانیزه کنیم و سند طرح های تفصیلی و نقشه های یک دو هزارم در بستر جی آی اس در همه شبکه شهرداری بنشیند .
این مقام مسوول با اشاره به اینکه صدور پروانه باید توسط سیستم انجام شود نه افراد، گفت: آن موقع است که می توانیم بگوییم اداره مبارزه با فساد داریم و بنای ما توجه به رویکردهای سال اصلاح الگوی مصرف است.
وی با تاکید بر اینکه دنبال این نیستیم که فقط کاغذ کم مصرف کنیم، بلکه این تنها بخشی از کار است، ادامه داد: باید به گونه ای کار شود که در پایان سال هر کنش و واکنشی در حوزه ساختمان به صورت مستقیم در پرونده ساختمان مربوط بنشیند تا تنها پرونده های الکترونیکی هر ملکی در اختیار باشد. پرونده های مکتوب باید در دست شهروندان باشد و خودشان از آن نگهداری کنند و هر وقت نیاز به آنها داشتیم شهروندان آن را به ما ارائه کنند.
وی اضافه کرد: در چهار سال گذشته در بحث زیرساخت ها قدم های بزرگی در شهرداری تهران برداشته شده است. بسترها به جهت سخت افزاری فراهم شده و بعد از آن بخش نرم افزاری و از همه مهمتر تغییر فرهنگ اتفاق خواهد افتاد.